Vasárnap már nem ússzuk meg szárazon

21 fokos a Velencei-tó, de késő délután feltámad a szél, északon záporokra, zivatarokra is számíthatunk.

A Balaton 19, a Velencei-tó már 21 fokos

Szombaton délelőtt az északnyugati országrészben megnövekszik a felhőzet, délután már máshol is közepesen, erősen felhős lesz az ég. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése

A délután második felétől kezdve északon és a középső tájakon lehet lokális záporokra, zivatarokra számítani, majd az éjszaka folyamán a csapadéksáv délnyugat felé áthalad országunkon. A zivatarokat viharos széllökések, felhőszakadás kísérhetik. Az északnyugati szél a Dunántúlon viharossá fokozódik, de másutt is élénk lehet az északias áramlás. A csúcshőmérséklet 19 és 28 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket északnyugaton mérhetjük majd. 

Kacs Dávid fotója, köszönjük!

Vasárnap a Dunától keletre elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északias szél továbbra is a Dunántúlon lehet viharos erősségű, de máshol is megerősödik a nap folyamán. Napközben 20 és 26 fok közötti maximum-hőmérsékleteket mérhetünk.

Várhatóan a jövő hét is hasonló időjárással indul.

Hétfőn és kedden is még előfordulhatnak záporok, zivatarok. Hétfőn keleten még erős lesz az északias szél, mely keddre mérséklődik, legyengül. Hétfőn 20-26, kedden 22-26 fok közé melegedhet a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Ágics Évi

Szerző: Szabó Bea, Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2017.05.19 12:31


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)