Pár fokos lehűlést hoz a hét

Párás, ködös reggelekre lehet számítani, délutánonként napos, nagyrészt csapadékmentes idő ígérkezik.

Egészen hétvégéig marad a napos idő. Csapadékra, egy-egy záporra csak elvétve vasárnap van esély, de említésre méltó mennyiség ezen a napon sem várható. Változatlanul párásak, ködösek lehetnek a reggelek, és jelentősebb lehűlés sem érkezik még. 
(Fotó: Kiefer Béla)

Szerdán szintén északkeleten, illetve foltokban a Dunántúlon indulhat párásan, ködösen a reggel. A köd feloszlását követően mindenütt kisüt a nap, csak kevés felhő zavarhatja a napsütést. A legmelegebb órákban a hőmérő higanyszála a 15-20 fokot érheti el.

Csütörtökön a Dunántúlon lehet több a felhő, csapadék nem valószínű. A reggel ismét párásnak, ködösnek ígérkezik. Délutánra 14-19 fokig melegszik a levegő.

Lassú lehűlés

A hajnalok már hűvösebbek lesznek, országszerte 10, helyenként 5 fok alá hűlhet a levegő. Délutánonként a hétindító meleg időhöz képest viszont csak egy-két fokkal lesz hűvösebb a hét második felére.

Kissé szeles idő

Szerdán főként a középső és dunántúli tájakon kísérhetik majd élénk, néhol akár erős lökések a délkeleti szelet. Keleten, északkeleten, csütörtökön pedig már mindenütt gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

Pénteken előreláthatólag pára-, ködfoltok tarkíthatják a reggelt, majd változóan felhős-napos időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. A szél északnyugaton támadhat fel, 13-18 fokig melegszik a levegő. 

(Fotó: Anubisz64)

Borítókép: Josef Jordan

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.11.05 13:39


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több eső esett néhol
Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban