Budapesten és Miskolcon is szmogriadót rendeltek el

A szálló por koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket, a délutáni, esti órákban érdemes kerülni a szabadban tartózkodást.

Frissítve (csütörtök reggel): Budapesten is elrendelte a Főpolgármesteri Hivatal a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

"Romlik a levegő minősége Miskolcon, a szálló por koncentrációja átlépte a tájékoztatási küszöbértéket, ezért Kriza Ákos polgármester szerdán elrendelte a füstködriadó tájékoztatási fokozatát" – közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

Szálló por térkép (friss adatok a linken)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint hét településen (Budapest, Miskolc, Putnok, Salgótarján, Szolnok, Tököl, Vác) egészségtelen a levegő minősége. Ajka, Debrecen, Dorog, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, Sajószentpéter, Szeged, Székesfehérvár, Szombathely, Várpalota településeken a kifogásolt fokozatot érte el a szennyezettség.

Romlik együttal a humánmeteorológiai helyzet, az érintett tájakon jellemző lehet a légúti irritáció, köhögés. Érdemes kerülni a szabadban tartózkodást, és a szellőztetést legjobb esetben is a kora délutáni órákra időzíteni. Javulás legkorábban a szél megélénkülésével péntek estétől várható.

Borítókép: Bjv

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.12.19 12:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Győzelmet aratott a napsütés a köd fölött
Ködben úszott a Balaton-felvidék
Vasúti talpfák égtek Rákosrendezőn