Ködös reggelek, enyhe délutánok

Továbbra sem jön változás, marad a csendes őszi idő, reggelenként többfelé sűrű köddel, napközben átlag fölötti hőmérséklettel.

A hét második felében továbbra is elkerülik térségünket a csapadékot adó felhőrendszerek, marad a nyugodt, eseménytelen időjárás.

Ködös reggelek, többnyire napos délutánok

Éjszakánként eleinte országszerte több, majd hétvégén a szelesebb nyugati, északnyugati országrészben már kevesebb helyen képződhet köd. A köd és az ennek megemelkedéséből létrejövő alacsony szintű rétegfelhőzet pénteken az Alpokalján és északkeleten, hétvégén az utóbbi tájakon bizonyulhat napközben is tartósabbnak. Máshol inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, illetve vasárnap északon lehet több felhő az égen. Csapadék vasárnapig legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő ködszitálás formájában, majd a hét utolsó napján északon néhol gyenge eső sem kizárt, de jelentős mennyiségre továbbra sem kell számítani.

Csneeva fotója, köszönjük!

A hőmérsékletben jelentős változás nem várható, hajnalonként egészen a hét legvégéig -1 és +9 fok közé csökken a hőmérséklet,

gyenge fagy keleten, északkeleten lehet.

Napközben a tartósabban felhős, ködös tájakon 10-12, máshol 13 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet, illetve vasárnap nyugaton helyenként a 20 fokot is elérhetjük.

Szombaton a Dunántúlon, vasárnap már többfelé élénk lehet a délies szél, ekkor a Dunántúlon egy-egy erősebb lökés is lehet.

Úgy tűnik, jelentős változás a jövő hét első napjaiban sem valószínű. A jövő hét második felében ugyanakkor lehűlés körvonalazódik.

Borítókép: Sziklai Roland

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.11.07 19:55


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A legmelegebb márciusok közé is beférne az idei február
Borúra derű jön vasárnap
Hol a horizont?