Két naposabb nap után két felhősebb jöhet a hosszú hétvége programjában

Napos, kissé szeles tavaszi idővel indul a hosszú hétvége, majd vasárnap és hétfőn már felhők zavarhatják meg a napsütést.

Szombaton szikrázó napos, csapadékmentes időre készülhetünk, ez a nap is alkalmas lesz a kirándulásra. Az északkeleti szelet elsősorban a Dunától keletre eső tájakon kísérhetik majd élénk, északkeleten esetleg erős lökések. A hűvös reggel után délután 18-23 fokot mérhetünk.

Lőrincz Edit fotója Szombathelyről, köszönjük!

Húsvét vasárnapján délutántól már valamivel több felhő lehet az égen,

de az ország nagy részén továbbra is száraz marad az idő, csupán a délutáni, esti órákban északkeleten alakulhat ki egy-egy helyen kisebb eső, futó zápor. Valamelyest veszít erejéből a szél, már sokkal kevesebb helyen valószínűek élénk széllökések. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 23 fok között alakulhat.

Húsvéthétfőn a napos időt gyakrabban megzavarhatják gomolyfelhők, és az ország északkeleti felében helyenként kisebb eső, lokális jellegű záporok is kialakulhassanak. Keleten egy-egy zivatarra is van esély. Ezzel együtt ezen a napon a keleties irányú szél lehet élénk, néhol esetleg erős. A legmagasabb hőmérséklet többfelé elérheti a 19-21 fokot, de lehetnek olyan körzetei is hazánknak, ahol csak 16-18 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála.

Mindez röviden:

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: F. Tamás

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2019.04.17 15:02


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több esőnél járunk néhol
A sarki fény is megjelent a nap végére
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén