Kabátot vegyünk, vagy bikinit - itthon sem lesz könnyű eldönteni

Podcast: 30 fokból fagy kerekedett Amerikában, tornádók csaptak le Németországban, itthon pedig jön a lehűlés.

Legújabb podcast epizódunkban Berceli Balázs és Varga Sándor meteorológusaink beszélgetnek Falcsik Tomival az élet nagy dolgairól, azaz sorra veszik az aktuális történéseket Amerikától Németországon át, egészen hazánkig.

Kiderül többek közt, miért nem jó Colorado-ban frontérzékenynek lenni, és hogy hogyan alakulhatott ki Denverben 31 fokos hőség után fagy és havazás.
Megtudhatjuk, hogy a korábbi napok hőhulláma meghozta az idei első 40 fokokat Európába, és egyben megteremtette az energiát a heves zivatarok kialakulásához. Ennek következtében Németországban egy EF3-as tornádó is kialakult, melyet eddig valószínűleg csak amerikai hírekből ismertek a helyiek.

Itthon eközben tombol az aszály, ami ráadásul fokozza a pollenkoncentrációt, és nehéz napokat hoz az allergiások számára. A közeljövőben azonban zivatarok javíthatnak a helyzeten.

Ha érdekel, hogy Tomi és Sanyi hogyan nem tud felkészülni a tornádókra és a lehűlésre, vagy kíváncsi vagy, hogy lesz-e idén sárgabarack, hallgass bele új podcast-ünkbe:

Kövess minket SpotifyonGoogle Podcastsen vagy Apple Podcastsen! Várjuk visszajelzésed is, hogy következő epizódjainkat már az alapján készíthessük el.

Az Időkép Podcast a Simian Media Solutions stúdiójában készül.

Borítókép: Jim Tang/Twitter

Szerző: Időkép
Megjelent: 2022.05.24 10:03


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Medvék és bombaciklonok - mi ez a nagy szél?
10 tévhitről rántjuk le a leplet
Jégverés, meteorkitörés, medve. Mi jöhet még?