Jégverés, meteorkitörés, medve. Mi jöhet még?

Legújabb podcast-ünkben tomboló szupercellákról, érdekes csillagászati dolgokról és a lencsevégre kapott medvéről is beszélgettünk.

Legújabb podcast epizódunkban Bayer-Szabó Bea és Berceli Balázs meteorológusaink beszélgetnek Falcsik Tomival sok érdekes témáról, a tomboló szupercelláktól kezdve csillagászati dolgokon át a hazánkban kóborló medvéig.

Szóba kerülnek a múlt héten hazánkban tomboló szupercellák, melyek sajnos épületekben, kertekben és gyümölcsösökben is kárt tettek, de Bulgária sem úszta meg nagyobb jegek nélkül a hétvégén.

Megtudhatjuk azt is, hogy mi az a meteorkitörés, és miért más, mint egy hagyományosabb csillaghullás. Világító felhőket is láthatunk az elkövetkező időszakban, de mik azok? Hogyan alakulnak ki?

Nem mehettünk el a hazánkban kóborló medve mellett sem, és próbáltuk megfejteni a korát is, valamint érdekes sztorikat is felelevenítettünk, de fontos szabályokat is érintettünk medveveszély esetén.

A végén pedig a következő napok időjárására is kitérünk pár szóban, valamint elmélkedtünk arról is, hogy régen hogyan bírhatták ki a hőséget az emberek.

Ha érdekel, hogy a felsorolt témákat hogyan veséztük ki, valamint Tomi miért érezte azt, hogy fagyos a légkör, illetve mire beszélte rá Beát, és milyen Balázs sajátos nyelvtana, akkor hallgasd meg legújabb podcast-ünket:

Kövess minket SpotifyonGoogle Podcastsen vagy Apple Podcastsen! Várjuk visszajelzésed is, hogy következő epizódjainkat már az alapján készíthessük el.

Az Időkép Podcast a Simian Media Solutions stúdiójában készül.

Borítókép forrása: Pixnio /a kép illusztráció/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2022.05.30 17:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Medvék és bombaciklonok - mi ez a nagy szél?
10 tévhitről rántjuk le a leplet
Kabátot vegyünk, vagy bikinit - itthon sem lesz könnyű eldönteni