Hamarosan beérik a korai kajszibarack

A finom és ízletes gyümölcsre már nem kell sokat várni, hogy saját fánkról is ehessünk belőle.

Már nem kell sokat várni, és beérik a korai fajtájú kajszibarack hazánkban. Az ízletes gyümölcs az elsők között szerepel, melyet fogyaszthatunk saját kertünkből is.

 Tudtad-e?

A magyarországi korai kajszibarack eredetileg Ázsiából származik. Ez a változat Magyarországon nemesített, és nagyon jól alkalmazkodott az ország klimatikus viszonyaihoz. A korai kajszibarack - ahogy a neve is sugallja - korábban érik, mint más barackfajták, jellemzően a nyár elején. A fajta híres arról, hogy bő és ízletes gyümölcsöt terem, amelynek színe a halvány sárgától a mély narancssárgáig változhat, és bársonyos héja van. A korai kajszibarack a szabadföldi és üvegházi termesztésre egyaránt alkalmas, az időjárástól és a gondozástól függően. Jól tűri a hideg teleket, de a virágzás idején a késői fagyokra érzékeny, amelyek veszélyeztethetik a termést.

A Dunántúl délkeleti részén fekvő Závodról kaptunk néhány felvételt Jordáki Árontól, a saját kertjében termő, és már majdnem teljesen érett korai fajtájú kajszibarackokról. Elmondása szerint azonban sajnos csekély termés várható az idei évben ebből az ízletes és finom gyümölcsből.

Érik a korai fajtájú kajszibarack | Fotó: Jordáki Áron

Érik a korai fajtájú kajszibarack | Fotó: Jordáki Áron
Érik a korai fajtájú kajszibarack | Fotó: Jordáki Áron
Érik a korai fajtájú kajszibarack | Fotó: Jordáki Áron
Érik a korai fajtájú kajszibarack | Fotó: Jordáki Áron

Köszönjük a felvételeket!

Borítókép: Jordáki Áron (Závod)


Nálatok van a kertben korai érésű kajszibarackfa?

◎ Van

◎ Nincs

◎ Nincs kertünk

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.05.29 15:09


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Állati melegen indult a hét
Indul a szabadföldi szamócaszüret