22 fok is lehet kedden délnyugaton (animációval)

Szerdára viszont egy hidegfront hoz országszerte jelentős lehűlést, a hegyekben és a Tiszántúlon havas eső, hó is hullhat.

Markáns hidegfront érkezik szerdára virradóan, mely erős, viharos szelet, sokfelé kiadós csapadékot és jelentős lehűlést hoz magával. Nemzeti ünnepünkön az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon havas eső, hó is hullhat, a hegyekben akár több centi friss hó is összegyűlhet.

De ne szaladjunk ennyire előre. Holnap a nap nagy részében még a ciklon melegszektorában fogunk elhelyezkedni, erős déli, délnyugati széllel meleg levegő áramlik fölénk. Olyannyira, hogy a legtöbb helyen megközelítjük, illetve el is érjük a 20 fokot,

a legmelegebb délnyugaton lesz, itt 21-22 fok is lehet.

WRF modellünk előrejelzéséből készült animáción is megjelenik a 22 fok délnyugaton:

Az ország nagy részén még hosszabb időszakokra kisüt a nap, délután kezdődik nyugat felől erős felhősödés, és ekkor a Dunántúl nyugati felén már eső, zápor is előfordulhat, néhol az ég is megdörrenhet.

A hidegfront ugyan jelentős lehűlést hoz, de nem kell sokáig várnunk az újabb melegedésre, Sándor és József meleget hoz zsákjában, vasárnapra helyenként ismét elérhetjük a 20 fokot.

Borítókép: Ágics Évi


Hogy bírod ezt a hullámvasutat az időjárásban?

◎ Engem nagyon megvisel, gyakran fáj a fejem

◎ Szerencsére meg se érzem

◎ Nem érint rosszul, de örülnék egy kiegyenlítettebb időjárásnak

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.03.13 15:32


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)