F1 2024: Szeles idő várja a mezőnyt Melbourne-ben

Az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén kora őszi időre van kilátás.

A következő versenyhétvégén az ausztráliai Melbourne-ben randevúzik a mezőny, az Albert Parkban. A pénteki szabadedzéseken sok napsütésre van kilátás, csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem várható. Az első tréning során élénk, a második edzésen viszont már erős délies széllökésekre számíthatnak a pilóták. A gyakorlások során 21-23 fok körül alakul a levegő hőmérséklete, így a napos időben a pálya felszínének hőmérséklete kellően magas lesz.

A szombati harmadik szabadedzésen már több felhő lesz a térségben, de csak kis esély mutatkozik arra, hogy egy-egy futó zápor elérje a pályát. A délies szelet élénk lökések kísérhetik. 19-21 fok körül alakul a hőmérséklet. A felhősebb időben valamivel alacsonyabb lehet az aszfalt hőmérséklete, mint a pénteki edzések során.

A magasból a melbourne-i pálya | Kép forrása: Planet Labs, Inc.

Az időmérőn már több napsütésre van kilátás, így a pálya felszínének hőmérséklete is valamivel magasabb lesz, mint a haramadik szabadedzésen volt. Egy-egy futó zápor csak kis eséllyel érheti el a pályát. A délies szelet továbbra is élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A kvalifikáció során 18-20 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap a verseny alatt változóan napos-felhős időre számíthatnak a csapatok. A naposabb időszakokban a pálya felszínének hőmérséklete is magasabb lesz. Csapadék nem valószínű a futam alatt. Ezen a napon a délnyugati szelet kísérhetik élénk lökések. A hőmérséklet 20-22 fok körül alakulhat.

Borítókép forrása: Chris Phutully

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat képtárunkba.


Jártál már valaha Ausztráliában?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.03.19 15:40


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

F1 2024: Az időjárás is beleszólhat a Kínai Nagydíj hétvégéjébe
F1 2024: A suzukai tavaszban folytatódik a száguldás
Rekordhőséggel zártuk az idei húsvétot