F1 2024: A suzukai tavaszban folytatódik a száguldás

Az idei szezon során először kerülhetnek elő az esőgumik a Japán Nagydíj hétvégéjén.

Az előttünk álló versenyhétvégén Japánba látogat a Forma-1 mezőnye az élvezetes suzukai versenypályára, a Suzuka International Racing Course-re, ahol a Japán Nagydíj kerül megrendezésre.

Pénteken sok felhő lesz a pálya térségében. Az első szabadedzésen csak kis eséllyel alakulhat ki eső, viszont a második szabadedzés során már nagyobb esély mutatkozik arra, hogy időnként eleredjen az eső. Az első tréningen az északias, a másodikon pedig a délkeleti szél lehet a jellemző, de általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Nem lesz meleg, tavaszi idő várja a csapatokat, az edzések alatt 15-17 fok körül alakul a hőmérséklet, és a felhős idő miatt a pálya felszíne sem lesz sokkal melegebb.

A suzukai pálya 1-es kanyarja | Kép forrása: Morio

A szombati napon már időnként előbújhat a nap a felhők közül, és sem a harmadik szabadedzésen, sem az időmérőn nem valószínű csapadék. A délkeleti szél ezen a napon is általában gyenge, mérsékelt marad. A harmadik tréningen és a kvalifikáció alatt is 16-18 fok körül alakul a hőmérséklet, viszont a napos időszakok miatt ezen a napon valamivel magasabb lehet a pálya felszínének hőmérséklete, mint a pénteki gyakorlások során.

Vasárnap a verseny idején változóan napos-felhős idő valószínű, és a jelenlegi számítások szerint csak kis eséllyel fordulhat elő egy-egy futó zápor a pálya térségében. A déli-délkeleti szél mérsékelt marad. A hőmérséklet a futam alatt 18-20 fok körül alakulhat, és a napos időszakok miatt az aszfalt hőmérséklete talán ekkor lehet a legmagasabb a hétvége során. Viszont magas páratartalomra számíthatnak a pilóták.

Borítókép forrása: Carloshonda

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Jártál már valaha Japánban?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.04.02 12:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

F1 2024: Az időjárás is beleszólhat a Kínai Nagydíj hétvégéjébe
Rekordhőséggel zártuk az idei húsvétot
Virágba borultak a japán díszcseresznyék