Zivatarok az országban

Szerdán többfelé számíthatunk záporokra, helyenként akár viharos széllökésekkel kísért zivatar is kialakulhat.

Frissítve (16:50): Érdemes egy pillantást vetni hőtérképünkre, míg északnyugaton mindössze 8-9 fokot mutatnak a hőmérők, addig a Tiszántúlon még mindig 17-19 fokot mérhetünk.  

Frissítve (16:40): Jelenleg a Tisza vonalától keletre, a Viharsarokban többfelé pattantak ki zivatarok, Kunszentmártonból újabb jégesőt jelentettek. Közben délnyugat felől a Balatont is hamarosan eléri egy intenzívebb cella.

Frissítve (15:20): A mai nap folyamán a délnyugatról, délről és keletről többfelé jelentettek zivatarokat észlelőink, amelyeket az OMSZ villámlokalizációs rendszere is igazolt. Jelenleg a Tisza vonalán 2 helyről, Csongrádról és Mártélyból is jégesőt észleltek. 

Szerdán hajnalban újabb hidegfront éri el hazánkat, nedvesebb és néhány fokkal hidegebb levegő áramlik majd a térség fölé, így az elmúlt 2-3 naphoz képest újra csapadékosabbra fordul majd időjárásunk.

Hajnalban még csak nyugaton, délnyugaton, majd egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra, melyet akár villámlás is kísérhet. Napközben délen és keleten van a legnagyobb esély zivatarok kialakulására, ezeket viharos széllökések, esetleg kisebb méretű jégeső is kísérheti.

Ennek ellenére az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, a maximum-hőmérsékletek azonban néhány fokkal visszaesnek, 11 és 17°C között alakulnak majd.

Az éjszakai órákban még melegfronti, szerdán napközben azonban hidegfronti hatás terhelheti az arra érzékenyek szervezetét; fejfájásra, vérnyomás-ingadozásra, rossz közérzetre panaszkodhatunk, ingerlékenyebbek lehetünk, közlekedjünk fokozott óvatossággal!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.03.30 16:26


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Hó és jég, reggel dér fehérített
Hidegfront szakítja meg a melegedést