Jégesők voltak délután

Zivatarok pattantak ki a Dunántúl északi felén, több helyen jégesőt is megfigyeltek.

Így nézett ki ma este Körmend felett az ég - Németh Zsolt felvétele, köszönjük a videót!

Komoly jégverés a Bakonyban, ismét (19:28) Attiakirálydombi fotója, köszönjük!

Újabb jégesők: (18:06): Jákról és Pinkamindszentről is érkeztek jégesőről fényképek, melyeket a nyugaton mozgó szupercella okozott. (Istvan16 és Mirtill fotói, köszönjük!)

Tornádónak látszó farokfelhő (17:45): A nyugaton belépett zivatartömb a radarkép és fényképek alapján szupercellává fejlődött, a belőle lenyúló farokfelhő látszólag tornádó formáját öltötte, valójában nem érkezett földig érő felhőtölcsérről észlelés.

A képeket Sonymarcynak köszönjük!

Megérkezett Ausztria felől (17:19): Ausztria felől megérkezett hazánkba egy zivatartömb, mely Szombathely felé tart.

Jég a Bakonyban (16:58) Bakonybélből és Zircről is képes beszámoló érkezett apró és közepes szemű jégesőről. BabyC és Rfeco fantázianevű észlelőink felvételei, köszönjük! 

 

 

 

 

 

 

 

Nyugat felől jöhetnek újabb cellák (15:48): A legintenzívebb cella az Észak-Dunántúl közepén mozog jelenleg, de Ausztria felől zivatar érheti el Mosonmagyaróvár és Szombathely térségét is.

Budapesten (15:10): Az egyik cella ezekben a percekben éri el a főváros budai oldalát, de eddig villámot mindezidáig nem érzékeltünk benne.

Az egyik cella nyugat-délnyugat felől a fővárost is elérheti a következő órákban, elsősorban a budai oldalon okozhat záport, zivatart.

A Dunántúl északi felén zivatarok pattantak ki, melyeket villámtevékenység kísér, helyenként pedig apró szemű jég is hullott. Kelet-északkelet felé mozognak a cellák, de a tegnapi vagy pénteki zivatarlánchoz hasonló eseményekre nem kell számítani.

Jobbra Bakos Liza felvétele Székesfehérvárról, köszönjük!

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2013.05.20 14:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Üllők sorakoztak szerte az égen