Zivatarlánc tubával keleten

A Tisza vonalát átlépve láncba rendeződtek a zivatarok, Makón jég is esett, míg Csabacsűdön tubát fotóztak

Tuba délkeleten (14:19): Piotor nevű felhasználónknak a Békés megyei Csabacsűdön tubát sikerült lencsevégre. A jelenség nem kevésbé számít meglepőnek, hiszen október nem a felhőtölcsérek hónapja. 

Keddre virradóra még a középső országrészben dörgött az ég, majd délelőttre kelet felé tolódtak a zivatarok, kisebb zivatarlánc állt össze a Tisza vonalát átlépve. A legerősebb gócok a keleti, délkeleti megyékben mozogtak.

Makón és a délkeleti határon fekvő Csanádpalotán jég is esett (lásd Betty képén jobbra). Ehhez képest északnyugaton és Zalaegerszeg térségében több helyen csak a kora délutáni órákra oszlott fel a köd, illetve a belőle kialakult alacsonyszintű rétegfelhőzet.

A nap további részében egyre inkább keleten-északkeleten várható további eső, zápor, zivatar, míg nyugaton felszakadozott felhőzetre számíthatunk. A legmelegebb órákban 16-21 fok közé emelkedik majd a hőmérséklet.

Szerdán egy hidegfront miatt sokfelé számíthatunk csapadékra eső, zápor formájában, de helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Hűvös, szeles időben lesz részünk - a maximumok mindössze 11-16 fok között alakulnak majd.

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita, Cséki Gergő
Megjelent: 2013.10.15 10:43


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg
Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Szivárványtengerben úsztunk