Zivatar és 25 fok is lehet

Több helyen is megdörrenhet az ég a hét utolsó napjaiban, a napos időszakokban azonban 25 fokot is mérhetünk.

Nem lesz unalmas időjárásunk a hét hátralévő napjaiban, ugyanis délnyugat felől meleg, de időnként nagy nedvességtartalmú légtömegek áramlanak fölénk, így több alkalommal is megnyílhatnak az ég csatornái, nyárias zivatarokban is több helyen részünk lehet. Nem fogunk azonban fázni: enyhe hajnalokra, hazánk nagy részén 20 fok fölötti délutáni hőmérsékletekre készülhetünk, sőt a napos időszakokban elsősorban délkeleten akár 25-26 fokot is mérhetünk.

A péntek délutáni és esti záporokat, zivatarokat okozó csapadékzóna szombatra virradóra északkelet felé távozik, így a hétvége első napján hosszabb-rövidebb időre országszerte élvezhetjük a Nap melengető sugarait. Délkeleten a legmelegebb délutáni órákban akár 25-26 fokot is mérhetünk, de egyébként is maradnak a 20 fok fölötti, nyugaton az a körüli értékek.

Szombatról vasárnapra virradóra ismét nedvesebb levegő érkezik fölénk, így akkor többfelé, vasárnap napközben pedig egyre inkább hazánk keleti felén alakulhatnak ki nyárias záporok, zivatarok. Helyenként ismét lehet felhőszakadás, esetleg jégeső, de továbbra is marad az enyhe, meleg idő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent fotókért köszönet illeti Szli Ferencet és Rippel Eriket!

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.10.10 13:57


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szivárványtengerben úsztunk
Alapos útmosás, jégeső kíséri a zivatarokat
Viharosra fordul az idő