Záporosan indul, kánikulában ér véget a szegedi kajak-kenu Eb

Az első napokban az időjárás is befolyásoló tényező lehet a versenyek megrendezése során.

Szegeden a Maty-éren rendezik meg idén június 12-16. között a ECA Gyorsasági, Para Kajak-Kenu és SUP Európa-bajnokságot. Az eseményre 38 országból érkeznek versenyzők.

Szerdán napközben sok felhő lesz Szeged felett, és időnként esőre, záporra is számítani kell, a délutáni órákban egy-egy zivatar is kialakulhat a térségben. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de záporok, zivatarok környezetében átmenetileg feltámadhat a szél. Délután visszaesik a hőmérséklet 20-22 fok köré.

Szeged | Fotó: Attilaszlavik

Csütörtökön is gyakran takarják majd felhők a napot a térségben, és reggeltől estig akár többször is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Napközben megélénkül a nyugati-északnyugati szél, de záporok, zivatarok környezetében erős széllökésekre is számítani kell. A délelőtti órákban 20-22 fok körül alakul a hőmérséklet, délutánra pedig 25 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken napos-gomolyfelhős idő várható Szeged térségében, de egy-egy futó zápor már csak a nap első felében fordulhat elő. Időnként élénk lesz az északias szél. Délelőtt 20-22, délután 25-26 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szeged | Fotó: Attilaszlavik

Szombatra megérkezik az igazi napos idő a Napfény városába. Csapadék nem várható. A déli-délkeleti szél is gyenge, mérsékelt marad. Délelőtt 22-24 fokot mutathatnak a hőmérők, délután pedig 28-29 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap sem valószínű eső a jelenlegi számítások szerint, és a napsütést is csak időnként zavarhatják kisebb felhők az égen. Gyenge, mérsékelt lesz a délies szél. Már a délelőtti órákban eléri a hőmérséklet a 25 fokot, délutánra pedig 31-32 fok köré melegedhet a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Erdodiiren

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Megnézed a versenyeket a helyszínen?

◎ Igen, minden nap

◎ Igen, de nem minden nap

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.06.12 13:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Október 23.: gyenge front hoz több felhőt, némi esőt
Hét elején melegszik, aztán lehűl pár fokot a levegő
Hétvégén nyugaton is a napsütés győz