Záporos csütörtök, lehűléssel

Csütörtökön egy hidegfront hatására sokfelé ered el az eső, visszaesik a hőmérséklet.

A szeles napok után sem nyugszik meg időjárásunk, nem élvezhetjük sokáig a napsütést és 20 fokos maximumokat. Csütörtökön ugyanis egy hidegfront érkezik, mely záporokat, zivatarokat és lehűlést is hoz magával.

Várhatóan a csütörtök délelőtti óráktól már elkezd megnövekedni nyugat felől a felhőzet, beborul az ég. Délnyugatról záporok érik el térségünket, illetve hazánk területén is sokfelé alakulhat ki eső, záporeső. Az élénk légmozgás délnyugatiról a front érkezésével északnyugatira fordul, a Dunántúlon estére meg is erősödik a szél. A záporok mellett a késő délutáni, esti órákban a keleti tájak kivételével kisebb

zivatarok kipattanására is van esély.

Enyhe hajnalra van kilátás, de már nem valószínű, hogy országszerte 20 fok felett alakulnak a maximumok. A legmelegebb órákban 14-21 fok közötti értékeket mérhetünk, a nyugaton élők készülhetnek hűvösebbre.

Szeles, szárazabb péntek

Vass Károly fotója, köszönjük!

Pénteken eleinte az ország keleti részén még eshet kevés eső, délután pedig délen, délkeleten és keleten lehet még kevés csapadék. Nyugaton lesz szakadozottabb a felhőzet, délután azonban több-kevesebb napsütésre mindenütt lehet számítani. Az erős északias szelet helyenként viharos lökések kísérhetik. Enyhe hajnalt követően 12-16 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégére kissé szeles, napos tavaszi idő várható.
Számottevő csapadékra nem kell számítani. Többfelé újra átléphetjük a 20 fokot.

Borítókép: Papp Péter

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.04.03 14:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharosra fordul az idő
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén
20 kilométer magas hamufelhő és több ezer villám követte Ruang vulkán kitörését