Záporokkal, zivatarokkal indul a hét, majd visszatér a kánikula

Hétfőn még több tájegységünkön elkél az esernyő, csütörtökön viszont már helyenként 35-36 fok is lehet.

Hétfőn többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, mely gyakran zavarhatja a napsütést, és több tájegységünkön is kialakulhatnak futó záporok, zivatarok,

de helyenként még hevesebb viharok is lecsaphatnak.

Egy-egy erősebb zivatar felhőszakadással, apróbb szemű jéggel, valamint viharos széllökésekkel elsősorban helyenként az ország északkeleti harmadán, valamint elszórtan nyugaton fordulhat elő. Sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Reggel általában 11 és 19, délután 24 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn helyenként még láthatunk ilyen felhőket | Fotó: Kacs Dávid

Kedden már országszerte sok napsütésre számíthatunk, de a Dunától keletre, illetve a nyugati határhoz közeli tájakon időnként gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, viszont legfeljebb csak északkeleten alakulhat ki elszórtan egy-egy kisebb futó zápor. Helyenként élénk lesz az északi-északnyugati szél. Reggelre felfrissül a levegő, a minimumok 8 és 17 fok között alakulnak, majd délután 25-31 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán túlnyomóan napos időben lesz részünk, az időnként megjelenő kisebb felhőkből számottevő csapadék sehol sem várható. Csak néhol élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Visszatér a kánikula és az igazi strandidő | Fotó: Gyongyuszka

Csütörtökön a napsütést már gyakrabban zavarhatják felhők egy gyenge hidegfront hatására, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkülhet, néhol átmenetileg meg is erősödhet az északnyugatira forduló szél. Azonban ez a hidegfront lehűlést nem hoz,

délutánra 29 és 37 fok közé melegedhet a levegő.

A jelenlegi számítások szerint pénteken és a hétvégén is sok napsütésben és kánikulában lesz részünk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak pénteken fordulhat elő néhol gyenge futó zápor.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Olajos Petronella (Karcag)

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Nálatok volt zápor vagy zivatar a napokban?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.08.04 15:31


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Október 23.: gyenge front hoz több felhőt, némi esőt
Hét elején melegszik, aztán lehűl pár fokot a levegő
Hétvégén nyugaton is a napsütés győz