Záporokkal, helyenként zivatarokkal tarkított hétvége jön

Hétvégén a szeles időben többfelé kell számítani időnként záporok kialakulására, helyenként az ég is megdörrenhet.

A hétvégén nem lesz unalmas az időjárásunk. Szombaton és vasárnap is változóan felhős-napos időben lesz részünk, és több tájegységünkön is számítani kell időnként esőre, záporokra,

de helyenként zivatarok is kialakulhatnak.

Fontos megjegyezni, hogy nem mindenhol fog esni, ugyanis záporos csapadék esetén kis távolságon belül - azaz 10-20 km-es távolságban - is már nagy eltérés tud ilyenkor kialakulni időjárásunkban, tehát amíg az egyik helyen kiadósabb zápor öntözi a tájat, addig nem messze onnan egy csepp eső sem esik. Hétfőn már több napsütés várható, számottevő csapadékra nem kell számítani, csak egy-egy helyen alakulhat ki jelentéktelen futó zápor, hózápor.

WRF modellünk előrejelzése a hétvégére a csapadékot illetően

Szeles hétvége

Szombaton az északnyugati szelet kísérhetik többfelé élénk, erős lökések. Vasárnap a nap első felében szintén az északnyugati szél lesz többfelé élénk, erős, majd délután egy hidegfront hatására egyre többfelé fordul északira a szél, melyet továbbra is élénk, erős lökések kísérhetnek, és a késő délutáni, kora esti órákban megkezdődik a hideg levegő beáramlása a Kárpát-medencébe. Hétfőn már sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északias szél.

Fotó: Szabobenedek82 /Budapest/

A hétvégén pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés,

szombaton 13 és 19, vasárnap 11 és 18 fok közötti csúcsértékekre van kilátás. A hajnalok ekkor még fagymentesek lesznek. Hétfő reggel viszont helyenként gyenge fagy ismét előfordulhat, és napközben is csak 6-11 fokot mutathatnak a hőmérők.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Ope /Ábrahámhegy/


Befolyásolja a hétvégi programod az időjárás?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.03.31 14:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Egyre melegebb idő jön hétvégén