Záporos, zivataros hétvége

A szárazabb péntek után hétvégén ismét csapadékosabb lesz az idő, egy hidegfront is megérkezik.

Nem lesz strandidő

A hétvégén ismét sok felhő lesz felettünk. Szombaton az északkeleti tájakon lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol azonban nem igazán számíthatunk napsütésre, annál inkább esőre, záporokrazivatarra egy közeledő hidegfront miatt. A déli tájakon hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadással, viharos széllökésekkel, máshol nem lesz jelentős a légmozgás ezen a napon. Hajnalra viszont helyenként pára, köd kialakulhat. Délután 18 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk, a melegebb időre a Tiszántúlon van kilátás.

Hétvégi hidegfront

Vasárnap délutánra ez a hidegfront áthalad felettünk, melynek következtében a Dunántúlon helyenként eső, keleten, északkeleten záporok, zivatarok újból kialakulhatnak. A szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, helyenként, de elsősorban zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A Dunántúl nagy részén mindössze csak 16-19 fok közé melegszik a levegő, ezzel szemben a Tiszántúlon még 24 fok körüli értékeket mutathatnak napközben a hőmérők. A középső országrészben és északon 19 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Hideg hajnal

Hétfőre kitisztul az idő, sok napsütésre számíthatunk. A légmozgás is mérséklődik. Viszont hajnalban kimondottan hűvös, helyenként hideg idő várható, többfelé is 5-6 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. A legkevésbé az Alföldön hűlhet le a levegő, de ott is 10 fok körüli minimumokra számíthatunk. Napközben 21-24 fok köré melegszik a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.08.21 10:21


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharosra fordul az idő
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban