Így csatlakoztasd Weather Underground időjárás-állomásod

Rendszerünkbe immár a Weather Undergroundra feltölteni képes időjárás-állomások is csatlakoztathatók.

A boltokban kapható időjárás-állomások közül egyre több képes a Weather Underground rendszerébe adatokat feltölteni, mostantól ezek az adatok az Időkép térképeire is áttölthetők. Ehhez csupán az alábbi pár lépést kell végrehajtanunk:

1. Ha még nincs, regisztráljunk egy időképes felhasználónevet.

2. Nyissuk meg állomásunkat a Weather Underground oldalán. A felső menüsávban fog megjelenni az állomás azonosítója (a példaképen az alatkai állomás IHIBERNA2-es azonosítója szerepel, más állomásnál természetesen ez más azonosító lesz):

3. Ezt követően szükség van az állomásunk API kulcsára is, melyet bejelentkezést követően az alábbi oldalon a "show key" gombra kattintva lehet megtekinteni:
https://www.wunderground.com/member/api-keys

4. A második pontban ismertetett állomás azonosítót (a sajátunkat, ne az IHEBERNA2-t!), az időképes felhasználónevünket, valamint az API keyt küldjük el a balint kukac idokep.hu e-mail címre (jelszó nem szükséges).

El is készültünk, kollégánk ezután hamarosan engedélyezni fogják az állomás megjelenítését a térképeken. Köszönjük!

Gyakran felmerül kérdésként, hogy a 24 órás csapadékadatok áttöltése miért nem működik. Sajnos ezt az információt nem tölti fel a rendszer, helyette az 1 órás, ill. az éjfél óta hullott csapadék kerül a rendszerbe, ezekből készül grafikon és a megfelelő térképekre rá is kerülnek ezek az adatok.

Amennyiben állomásunk kompatibilis az EasyWeather Pro szoftverrel, érdemes inkább azon keresztül továbbítani az adatokat, mivel úgy gyorsabban és sűrűbben tudnak rendszerünkbe érkezni az adatok.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.01.18 9:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek