VIZSLAT

A vadászterületeken kiemelt szerepet kap a biztonság kérdése.

A vadászterületeken kiemelt szerepet kap a biztonság kérdése, hiszen évente több vadászbalesetről is beszámolnak a híradók. Ezek a balesetek többnyire emberi hibák és tájékozatlanság következményei.

A VIZSLAT Rendszer© (Vadászok Integrált, Zártkörű Segédlete, Letölthető Alap-Térképe) lehetővé teszi, hogy a vadászok/erdészek, a turisták és az állam számára is hasznos, a biztonsághoz és helyes erdő és vadgazdálkodáshoz nélkülözhetetlen információkat kapjanak.

Az új fejlesztés célja, hogy az eddigi papír alapon bekért vadászati információkat digitalizálva és megosztva biztonságosabbá tegye a erdőjárást mindenki számára, valamint megkönnyítse ezen kötelezően bekért adatok rendszerezését és feldolgozását.

A vadászokat az ún. E-Beírón rögzítik vadászatuk előtt és után a szükséges információkat, amit a rendszer rögzít és megküld az illetékes vadászati intézmények felé, valamint elérhetővé is teszi őket a turisták számára valós időben, interneten valamint mobil applikáción.

A VIZSLAT projekt fejlesztési fázisban van, májusra tervezik a demo rendszer bevezetését. A szakmai tárgyalások folyamatosan zajlanak, eközben a fejlesztők/ötletgazdák (Kürtös László és Stenzel Sándor) célja a Rendszer széleskörű megismertetése, hogy a felmerülő jogi korlátokat, akadályokat a társadalmi igény lebontsa, és útjára indulhasson minél előbb ez, a mindenki természetjárását megkönnyítő rendszer.

A VIZSLAT megtalálható Facebookon is a https://www.facebook.com/vizslatrendszer címen, valamint a www.vizslatrendszer.hu weblapon is elérhetőek a részletes tervek, aktuális információk.

Szerző: Hirdetés
Megjelent: 2014.03.22 11:11


Hirdetés

Kapcsolódó hírek