Visszatér a novemberi szürkeség

Szombaton még többfelé kisüthet a nap, de ismét egyre nagyobb területen számíthatunk szürke, nyirkos időre.

Szombat reggel sokfelé ébredhetünk párás, ködös időre, majd napközben is találkozhatunk olyan tájakkal,

ahol megmaradhat a nyirkos, szürke idő, valamint a rétegfelhőzet.

Helyenként szitálás, gyenge eső is előfordulhat, de számottevő csapadék sehol sem várható. Ugyanakkor még többfelé kisüthet a nap a felhők közül rövidebb-hosszabb időre. Napközben az Alpokalján előfodulhatnak élénk északias széllökések, máshol viszont nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalra általában 0 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, de helyenként gyenge fagy sem kizárt. Délután az ország nagy részén 9 és 15 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, de a tartósan párás, ködös tájakon mindössze csak 6-8 fok köré kúszhat fel a hőmérő higanyszála.

Fotó: Rea71 /Dunaújváros/

Vasárnap hajnalra az ország nagy részén képződik pára, köd, helyenként sűrű ködre is számítani kell. Több tájegységünkön szitálás, ködszitálás is kialakulhat, de jelentős csapadék nem várható.

Napközben már többfelé maradhat meg a szürke, nyirkos idő,

kevesebb helyen szakadozhat fel a rétegfelhőzet, és süthet ki a nap, mint szombaton. Többórás napsütésre elsősorban helyenként a keleti, a délkeleti és a déli tájakon, valamint a hegycsúcsainkon van esély. Napközben északnyugaton a délkeleti, a Dunántúl déli és délkeleti részén pedig a keleties szél élénkülhet meg. Máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Reggel általában 0 és 6 fok között alakul a minimum-hőmérséklet, de helyenként gyenge fagy is előfordulhat. Délután a naposabb tájakon 10 és 15 fok között, a szürke, borongós országrészekben pedig csak 6-8 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Fotó: Kiefer Béla /Pécs/

A jövő hét első napja is szürke, párás, ködös idővel indul, helyenként szitálás, ködszitálás ismét kialakulhat, és napközben is sokfelé ez lesz a jellemző, csak kevés helyen süthet ki a nap. Általában nem lesz jelentős a légmozgás, csupán északnyugaton fordulhat elő időnként egy-egy élénk délkeleti széllökés. Csak a naposabb tájakon mérhetünk 10 fok feletti maximumokat, a szürke, borongós országrészekben 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetőek itt.

Borítókép: Kiefer Béla /Pécs/


Szereted a ködös időt?

◎ Igen

◎ Nem

◎ Már a havat várom

◎ Jobban szeretem a nyarat

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2022.11.11 12:25


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront