Visszatér a meleg, nyári idő

Hétvégén és a jövő hét elején újra nyáriasan meleg időben lesz részünk, szórványosan várhatók záporok, zivatarok.

Az elmúlt egy-két nap hűvösebb, már-már kora őszies hangulatú időjárása után hétvégére ismét felmelegedés érkezik, visszatér az igazi nyár.

Meleg idő elszórt zivatarokkal, élénk széllel

Vasárnap is változóan felhős lesz az ég, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. A magasra törő gomolyfelhőkből vasárnap szórványosan - legkisebb eséllyel nyugaton és északnyugaton - alakulhatnak ki záporok, szélerősödéssel kísért zivatarok. Zivataroktól függetlenül is gyakran élénk lesz az északias szél. Vasárnap 26-31 fokot mérhetünk.

Pócsai Sándor fotója, köszönjük!

Keddtől kevesebb zápor, zivatar

Hétfőn a Dunától keletre még több helyen, máshol csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar, a  csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Többfelé feltámad az északias szél, zivataroktól függetlenül is lehetnek erős, északnyugaton akár viharos lökések.

Kedden már csak elvétve jöhet egy-egy zápor, szerdán pedig említésre méltó csapadék nem valószínű, sok lesz a napsütés, viszont még gyakran megélénkülhet a légmozgás. Kissé erősödik a nappali felmelegedés: kedden még 27-32, szerdán már 29-33 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.

Borítókép: Ifj. Németh Lajos

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.06.15 9:19


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy