Villámárvíz alakult ki Nógrádsipeken

A medréből kilépő víz 300 ingatlant és 600 embert veszélyeztetett, 6 lakóház lakhatatlanná vált.

Nem az első eset, amit a napokban hallunk, ezúttal a Szécsényi járában található kis községet, Nógrádsipeket sújtotta villámárvíz.

Villámárvíz Nógrádsipeken - Pifka Ferenc fotója

Szerdán délután ugyanis egy összeáramlási vonal mentén sorra alakultak ki a zivatarok, melyekből viszonylag rövid idő alatt nagy mennyiségű eső zúdult a régióra.

Nógrádsipektől mintegy 40 km-re, a Maconkán működő automata az elmúlt 24 órában 48 mm-t mért, melynek nagy része szerdán este 6 és 9 óra között hullott le.

Pifka Ferenc felvétele Nógrádsipekről - villámárvíz öntötte el a községet

Kiöntött a Nógrádsipeken átfolyó Rimóc-Sipek patak, egy gépjármű pedig a kiöntött patakba hajtott.  A medréből kilépő víz 300 ingatlant és 600 embert veszélyeztetett. Hat lakóház lakhatatlanná vált, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében tizenkét embert a helyi kúria épületében szállásoltak el.

A medréből kilépő Rimóc-Sipek patak Rimócon is jelentős károkat okozott. A medréből kilépő víz itt 30 ingatlant és ötven embert veszélyeztetett - írta a Katasztrófavédelem.

A Katasztrófavédelem beszámolója szerint Karancsberényben egy hegyoldalról nagy mennyiségű csapadék és sár zúdult le, két ingatlan udvarát is veszélyeztette, míg a medréből kilépő víz hatvan ingatlannál és 150 embernél okozott problémákat.

Borítókép: Pifka Ferenc felvétele Nógrádsipekről

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita
Megjelent: 2023.05.18 9:42


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Felhőszakadás mosta el Ceglédet (videó)
Villámárvizekkel érkezett a lehűlés Németországba
Kisebb villámárvíz volt Pécsett