Viharok jöhetnek a fesztiválozókra szerdán és csütörtökön

Szerdán és csütörtökön heves zivatarok zavarhatják meg a programokat, péntektől azonban megnyugszik az idő.

Szerdán a Velencei-tó partján fekvő Sukorón az EFOTT, Veszprémben pedig a Veszprémfest veszi kezdetét, mindkét szabadtéri fesztivál vasárnapig várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. Csütörtöktől szombatig Bánkon pedig a Bánkitó Fesztivál kerül megrendezésre.

Zivatarokkal indulhatnak az e heti fesztiválok

Ami az időjárást illeti, szerdán fülledt meleg lesz, Veszprém és Sukoró környékén is 35 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Főként a délutáni óráktól azonban erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A zivatarokat követően hirtelen akár 10-12 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet. Heves zivatarok is előfordulhatnak, ezekhez nagyobb méretű jég, felhőszakadás és szélvihar társulhat, mindenképp érdemes lesz nyomon követni a fesztiválozóknak radarjainkat, szükség esetén fedett, védett helyre vonulni!

Csütörtökön nem éppen fesztiválozó idő lesz egyik helyszínen sem. Többször is leszakadhat az ég, továbbra is lehetnek hevesebb viharok, a napos időszakokból lesz kevesebb. A levegő is hűlni kezd, a csúcshőmérséklet 28-29 fok körül alakul mindhárom helyszínen.

Péntektől az időjárás már nem fogja áztatni a fesztiválozókat

Egy finom görögdinnye is jól eshet, amikor épp nem a zene dübörög | Fotó: Novák Titanilla

Péntekre elvonulnak a záporok, zivatarok, így ezen a napon és hétvégén már nem kell attól tartani a fesztiválozóknak, hogy megázzanak. Sok napsütésre van kilátás nagyon magas UV-sugárzással, emiatt érdemes lesz kellő figyelmet fordítani a bőrünk védelmére, főként 10 és 16 óra között. Szalmakalap, napszemüveg viselése is javasolt. Egyre melegebb lesz, szombaton már bőven 30, vasárnap 35 fok fölé forróodhat a levegő. Csak a megélénkülő déli-délkeleti szél frissítheti majd kis mértékben a levegőt.

Hozzászólna? Várjuk Viber csoportunkban!

A borítókép illusztráció

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.07.11 15:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ilyen időjárásra számíthat a Tour de Hongrie mezőnye Budapesten
Heves geomágneses vihar várható hajnalban
Jönnek a fagyosszentek, a fagyzugos északi völgyekbe hozhatnak gyenge fagyot