Viharkár: elárasztott garázsok, kidőlt fák, jelentős késések

Taroltak a viharok éjjel, felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések okoztak jelentős károkat.

Pénteken beindult a zivatargyár, egy hullámzó front hozta meg a viharos időjárást. Éjjel a Dunántúlon, a középső tájakon és keleten felsorakoztak több hullámban a viharok. A hirtelen lezúduló csapadék garázsokat, pincéket, aluljárókat öntött el, a viharos szél fákat döntött ki, a vasúti közlekedést felforgatta, több helyen kell jelentős késéssel, sőt kimaradásokkal számolni. A katasztrófavédelemhez csak a fővárosból több mint ezer bejelentés érkezett reggelig.

A Jászberényi út a vihar után Rákoskerten | Fotó: nagymatyas9

Folyamtosan dolgoznak a viharkárok elhárításán a tűzoltók. A legtöbb esetben a vezetékeket leszakító kidőlt fák, sérült épületek, vízszivattyúzások miatt kérik a segtségüket a főváros teljes területén és az agglomerációs településeken.

Gyál | Fotó: Vártásné Andrea

Kőbánya | Fotó: Végvári Yvonne

Gödöllő | Fotó: Gál Gergő

A felhőszakadás iszapátfolyást okozott, Nagymaros és Szob között a dömösi megállónál egy vágányon közlekednek a vonatok. Budapest-Vác-Szob vonalon 20-30 perces késésekkel kell számolni. Az elővárosi járatok nem, vagy csak korlátozottan közlekednek. Szolnok, Veresegyház, Cegléd, Hatvan irányába jelentős késésekre lehet számítani. 

A Pest megyét hajnalban elért zivatarrendszer miatt csak Budapestről másfél óra alatt több mint hatszázhatvan bejelentés érkezett a tűzoltókhoz, túlnyomó részt a pesti oldalról, írja  az MTI.

Kora reggel bőven tomboltak még a zivatarok, mintha csak egy nyári fesztiválon éreznék magukat.

[
]

Villámok hada reggel fél 7 magasságában

Egy bámulatos éjjeli lecsapó Budapest, Mátyásföldről | Fotó: Nagy Imre

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2023.08.05 8:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Néhány perc alatt 10-12 fokot hűlt a levegő keleten a viharok miatt
Zivatarok kezdik mérsékelni az aszályt az Alföldön
Végre kiadós csapadék enyhíthet a szárazságon