Viharjelzés a Generali-nál

Stratégiai együttműködésre lépett az Időkép a Generali Biztosítóval. Díjmentes SMS előrejelzés minden ügyfélnek!

Előfordult már, hogy elverte a jég a gyümölcsösét? Horpadások vannak az motorháztetőn? Berepedt a szélvédő, vagy esetleg villám csapott az antennába, és tönkrement a tévé, DVD, a számítógép? Rádőlt egy fa az autójára?

A károk egy része időben történő védekezéssel megelőzhető.

A klímaváltozás kérdéskörének kapcsán az elmúlt évtizedekben az éghajlat kérdése a figyelem középpontjába került. Többekben felmerült a kérdés, hogy valóban megnövekedett-e az extrém események száma, vagy csak a média kapja fel jobban az ilyen típusú eseményeket. Egy biztos: az internet és a távközlés fejlődésével egyre pontosabb képet kaphatunk a körülöttünk lévő időjárásról, a biztosítók segítségével pedig a viharok által okozott károk nagyságáról. Hazánk a Kárpátok gyűrűjében speciális földrajzi tagoltsággal és elhelyezkedéssel rendelkezik, így számos olyan időjárási esemény bekövetkezhet, amely egy zivatarszezon során anyagi károkat okozhat vagyontárgyainkban.

Nem meglepő tehát, hogy a már saját, percenként frissülő radarképpel is rendelkező Időképpel szoros együttműködésben indít SMS viharjelző szolgáltatást a Generali-Providencia Biztosító 2010. júniusától. A szaporodó szélsőséges időjárási események évről évre egyre több kárt és kellemetlenséget okoznak, ám ezentúl a biztosító ügyfelei díjmentes szolgáltatásként vehetik igénybe a percre kész irányítószámra lebontott extrém időjárási figyelmeztetést.

A szolgáltatás elindításával a Generali-Providencia Biztosító a károk megtérítése mellett azok megelőzésében is segítségére kíván lenni ügyfeleinek. A teljes kártérítések összegének 23%-át tették ki tavaly az időjárási károk, míg idén május 31-ig 16 060 viharkár-bejelentés érkezett a biztosítóhoz. A zivatarok 85%-a a májustól-augusztusig tartó időszakban, míg azok 95%-a a nyári félévben kerül regisztrálásra; számuk országos szinten évente 28 és 33 közé tehető. Mivel a 2010-es viharszezon kapujában állunk, joggal várhatjuk, hogy az új szolgáltatás elindulásával a károk aránya idén már csökkenni fog.

Felelős biztosítóként fontosnak tartottuk, hogy a kármegelőzésben is segítséget nyújtsunk, ezért indítottuk el díjmentes SMS viharjelző szolgáltatásunkat, amelyet minden lakás- és gépjármű-biztosítással rendelkező ügyfelünk igénybe vehet. A veszélyjelzést az Időkép.hu meteorológusaival együttműködve SMS-ben küldjük - elektronikus kommunikációt engedélyező - ügyfeleinknek lakás- vagy gépjármű-biztosítási szerződésük irányítószáma alapján, abban az esetben, ha 1-2 órán belül szélvihar, jégeső, villámcsapás, felhőszakadás, ónos eső, erős havazás, vagy hófúvás alakul ki az érintett térségben. Az SMS üzenetben a Generali rövid kármegelőzési tanácsot is ad” – mondta el Szikszai József, a Generali vagyon-kárrendezési divíziójának vezetője.

A megrendelők a szerződésben rögzített telefonszámra, a megadott irányítószám körzetében várhatóan előforduló szélsőséges időjárási eseményekre, az azt megelőző órákban kaphatnak SMS-ben figyelmeztetést.

A szélsőséges időjárási paraméterek között a következőkről kapnak figyelmeztetést a biztosító ügyfelei:

- villámtevékenységgel, viharos széllökésekkel, jégesővel és felhőszakadással kísért zivatarok
- rendkívül nagy mennyiségű csapadék lehullása (villám) árvíz kialakulásának veszélyével
- szélvihar viharos széllökésekkel
- intenzív ónos eső erős jegesedéssel, erős vagy extrém havazás, hófúvás, magas hótorlaszok kialakulásának lehetősége.

Ezen figyelmeztető SMS-ek segítségével jelentősen csökkenteni lehet a károkat, egyes esetekben ugyanis már az is elegendő, ha a jégeső elől időben beállunk a garázsba vagy legalább elállunk autónkkal a fa alól, s biztonságba helyezzük egyéb értékeinket is.

A szolgáltatást igénybevételéhez lakás- vagy gépjármű biztosítási szerződés megkötésekor az elektronikus kommunikációhoz kell hozzájárulni. Az engedélyezésre az ügyfélszolgálati irodákban utólag is van mód.

Az Időkép.hu és a Generali-Providencia Biztosító remélik, hogy a biztosító saját ügyfeleinek díjmentesen nyújtott szolgáltatásával csökkenthetik és megelőzhetik a szélsőséges időjárási helyzetek okozta károk jelentős részét. Árvízveszély esetén előre feltölthetjük a homokzsákokat, jégeső esetén kifeszíthetjük a veteményes vagy gyümölcsös fölé a védőhálókat, beállhatunk az autóval a garázsba, és időben kikapcsolhatjuk, kihúzhatjuk a hálózatból drága és értékes háztartási-, szórakoztató elektronikai eszközeinket, számítógépeinket, televízióinkat.

További információt a szolgáltatásról a Generali biztosító ügyfelei a www.generali.hu/sms oldalon találhatnak. Köszönjük a bizalmat!

Időkép.hu
2010. június 1.
A Generali-Providencia Biztosító időjárási szolgáltatója

Szerző: Időkép
Megjelent: 2010.06.03 7:35


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

20 éves az Időkép
Mik történtek még 2004-ben, amikor az Időkép elindult?
Porvihar észlelés és figyelmeztetés az új appban