Veszélyes lehet a Börzsönyben túrázni

Kisgyermekkel semmiképp se induljunk neki Nagy-Hideg-hegynek, csúszósak, sarasak az utak.

Felhívást tettek közzé a Börzsöny Speciális Mentők is. A túltelített talaj, áradó patakok és vastag hótakaró bár látványos jelenségek, a leszakadó ágak, kidőlő fák balesetveszélyes környezetet okoznak, ezért kérnek mindenkit, hogy

lehetőleg ne most hétvégén másszuk meg a Börzsöny csúcsait.

Viharos széltől a hétvégén ugyan nem kell tartanunk, a Börzsöny térségében szombaton és vasárnap is mérsékelt marad a légmozgás, de az ágak már így is nehezen bírják a vastag, rájuk tapadt hóréteget.

Kisgyermekes családoknak semmiképp sem ajánljuk, hogy Nagy-Hideg-hegy felé vegyék az irányt, a rengeteg vízátfolyás, áradó patak nagy sodrással és habzó, sáros vízzel zubog alá a völgyekben, csúszósak az utak.

Kisgyermekkel ne induljunk fel Nagy-Hideg-hegyre!

Aki mégis útnak indulna, mindenképpen megfelelelő, vízálló felszereléssel tegye, fokozottan figyelve a megfelelő lábbeli kiválasztására. Mindenki figyeljen arra, hogy a havas, saras terepen sokkal lassabban lehet haladni, emiatt hosszabb menetidővel tervezzünk, ne feledjük, hogy még viszonylag korán sötétedik!

A Mátrában és a Bözsönyben pénteken és szombaton este is több hullámban újabb havazás kezdődik. Részletes előrejelzésünk itt olvasható.

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita
Megjelent: 2023.01.20 14:33


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot
4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben