Vége van a Soundnak, hűvös szelek járnak

Hűvös hét előtt állunk, csütörtökön és pénteken lehet melegebb, aztán ismét hidegfront jön.

Három hullámban érkezett meg hideg a közel két hetes hőséget követően, először kedden, majd szerda este, végül szombat este érkezett hidegfront hazánkba. Az elmúlt napokban több szupercella is borzolta a kedélyeket, Zamárdiban az Ákos koncertet is meg kellett szakítani a vihar miatt, szombat éjfél körül pedig 126 km/órás, orkán erejű széllökést is mértek abban a zivatarfelhőben, mely éjjelre Budapestet is elérte. A jövő hét eleje sem tartogat sokkal melegebb időt.

Hétfőn több helyen előbújik a Nap, de a hűvös északnyugati szél megerősödése miatt délutánra csak 21 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a Dunántúlon is előfordulhatnak záporok, marad a hűvös északnyugati szél, mely helyenként újból megerősödhet. A hétfőihez hasonló hőmérsékletek várhatóak.

Szerdán ismét több napsütésre számíthatunk, a hűvös szél viszont továbbra is megakadályozza a levegő felmelegedését. 22 és 27 fok között alakul a délutáni hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken elcsitul a szél és kellemes meleg várható helyenként 30 fok feletti maximummal, de érkezik az újabb hidegfront, a hétvégére visszaesik a hőmérséklet.

Részletes előrejelzésünk »

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2012.07.15 22:28


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Főn melegíti a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma