Vasárnapig tart a meleg tavasz

Vasárnapig meleg, napos tavaszi időnek örvendhetünk, majd egy hidegfront hozhat lehűlést és csapadékot

A legfrissebb számítások szerint vasárnapig tart a meleg, napos tavaszi idő, aztán a hét utolsó napján nyugat felől egy lassan mozgó hidegfront felhőzete érheti el az országot, mely hétfőre a keleti tájakat is elérheti lehűlést és csapadékot hozva magával.

Pénteken és szombaton azonban a legtöbb helyen napos időben lesz részünk, melyet inkább csak időnként zavarhat kisebb felhősödés, és csapadékra sem kell számítani. A déli, délnyugati irányból fújó széllel - melyet többfelé élénk, sőt szombaton már erős, a Dunántúlon időnként akár viharos lökések is kísérhetnek - meleg levegő áramlik fölénk, olyannyira, hogy délutánonként akár 23-24 fokor is mérhetünk, és a reggeli órákra is egyre kevésbé hűl le a levegő.

Vasárnap a Dunától keletre még kitart a meleg idő, a Dunántúl fölé azonban nyugat felől egyre vastagabb felhőzet érkezik, melyből napközben a nyugati, északnyugati tájakon már eső, záporeső is kialakulhat, és ezeken a tájakon valamelyest már visszaeshet a hőmérséklet.

Hétfőre a front előreláthatólag tovább mozdul kelet felé, így egyre nagyobb területen válhat csapadékossá időjárásunk, miközben a megerősödő, viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegebb levegő áraszthatja el hazánkat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.03.20 14:37


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban