Vasárnapig tart a vénasszonyok nyara

A héten még marad az átlagosnál melegebb idő, de a hétvége közeledtével egyre nagyobb teret hódíthat a köd a reggeli, délelőtti órákban.

A hétvége közeledtével egyre nagyobb területen képződhet majd a hajnali, reggeli órákban köd, mely néhol napközben is tartósan, akár a déli, kora délutáni órákig megmaradhat. Erre elsősorban szombaton és vasárnap nagyobb az esély.

Péntektől napról napra egy-két fokkal alacsonyabb maximumokat mérhetünk. A tartósan ködös tájakon 20 fok alatti, néhol csak 15 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk a legmelegebb órákban. Csapadék a héten biztosan nem várható, maximum a ködös tájakon fordulhat elő helyenként ködszitálás. 

Fotó: Kiss Csaba /Pécs/.

Ez az időjárási helyzet továbbra is kedvezően hat a légköri szennyezőanyagok, így elsősorban a szálló por koncentrációjának növekedésére, ebben változás a jövő hét folyamán várható, amikor is észak felől feltámadó széllel, illetve bizonytalan mennyiségű csapadékkal lehűlés érkezik, melynek hatására mindenhol kitisztul majd a levegő.

Ajánló: Szmogtérkép

Magas szálló por koncentráció a talaj közeli légrétegekben szerda délelőtt Prédikálószéken üzemelő webkameránk felvételén (kamerakép: Pilisi Parkerdő)

Borítókép: Rippel Erik /Budapest - Normafa/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.10.23 12:06


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban