Vasárnap többfelé kisüthet a nap

Addig jórészt szürke, helyenként tartósan párás, ködös időre van kilátás.

Újabb havazás már nem érkezik, a hét további részében legfeljebb kisebb eső, szitálás fordulhat elő.

Péntek hajnalban átmenetileg többfelé felszakadozhat a felhőzet, így gyenge fagy is nagy területen előfordulhat, ám reggelre nagyrészt ismét bezáródik a felhőtakaró, többfelé pára, köd is képződhet. Ennek egy része napközben is tartós lehet. Kisebb eső legfeljebb keleten, északkeleten fordulhat elő. Északnyugaton megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Délután 2-8 fokot mérhetünk.

Fotó: Bányai Anikó

Szombaton is szürke, többfelé ködös lesz a reggel, és napközben is inkább csak keleten szakadozhat fel a felhőtakaró, és süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem várható, szitálás főként a tartósan ködös tájakon - elsősorban a Dunántúlon - fordulhat elő. Hajnalban már kevesebb helyen lehet fagy, napközben pedig 3-9 fok várható.

Advent harmadik vasárnapja

az ország nagy részére meghozza a napsütést.

Fotó: Agnese

Bár eleinte főleg délen, délnyugaton és keleten csepreghet az eső, délután ez inkább már csak a felhősebb tiszántúli tájakon lehet jellemző. Máshol felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A Dunántúlon és a főváros környéken feltámad az északnyugati szél. Enyhe időre, 5-10 fokos maximumokra számíthatunk.

A jövő hét elején többfelé fagyosak, ködösek lehetnek a regelek, napközben pedig szürke, tartósan ködös és napos, enyhe tájak váltakozhatnak. 

Borítókép: Sziklai Roland

Szerző: Időkép
Megjelent: 2020.12.10 10:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz