Újabb tornádó, jégeső és forgószelek (videóval)

Rengeteg tuba, durva jégeső, és egy földig érő tölcsér jellemezték időjárásunkat a hét utolsó napján. Összefoglalónk.

Újabb tornádó - Videóval (A videót a Velenceitó.info olvasójának köszönhetjük)

További képek a Duna vonalában puszító jégesőről - Kránitz Balázs, Simon Tibor, és Jankovics Dóra fotói Litér, Dunaújváros és Szigetszentmiklós térségéből - köszönjük!

Kránitz Balázs délutáni videója a Szigetszentiklóson alázúduló jégesőről - köszönjük!

Elcsendesednek a zivatarok (19:58): Az országban a legtöbb zivatar leépült, már csak helyenként mozog egy-egy gyenge cella.

Sártenger (18:08): Kakasdon a felhőszakadás következtében a víz az utakra mosta a sarat.

Lovasberény és Vásárút (17:19): Lovas Antal és Dexterov küldte a következő felvételeket a következő tubákról. Köszönjük!

Szlovákia (16:44): Szlovákia délnyugati részén elterülő Pereden is tubát kaptak lencsevégre. A fotót Bende Szilvinek köszönjük!

Újabb videó (16:24): Jászárokszállás mellett 2 tuba is kialakult, melyekről Mákszemné Feket Éva videót is küldött. Az egyik tuba akár a földig is leérhetett, de ez a fák takarása miatt nem állapítható meg. Köszönjük a felvételt!

Jégeső sokfelé (16:15): A ország középső területein sokfelé jégeső esik, többek között Dunaújvárosban, Szekszárdon és Székesfehérváron is.

Szigetszentmiklós és Tarnaörs (15:35): Abrous Beáta fotója balra a jégesőről, jobbra pedig Illés Renáta felvétele egy újabb tubáról, köszönjük!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kispesten is esett jég (15:09): Baksa Spúúr Zoltánnak köszönjük a videót!

Tatabánya (14:42): Halász János is lencsevégre kapott egy tubát, köszönjük!

Jégeső (14:20): Budapesten és Szigethalmon is jég esett, melyett megörökített Fs Zn és Marcsi51 nevű felhasználónk, köszönjük!

Videó az akasztói tubáról (13:42):

Krida-Treczkó Kittinek köszönjük a felvételt!

Királyhegyes és Tibolddaróc (13:33): Ezúttal Kovács Brigitta és Agfayagnes készített tubákról felvételt, köszönjük!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jégeső Budapesten (13:03): Apró szemű jégeső hullott Budapesten a XI. kerülteben Albertfalván és Kelenföldön is. Gus és Safy fotói, köszönjük!

 

 

 

 

 

 

 

Tuba és tuba (12:49): Péli Zsolt Tázlárról ésKriskó Zsolt Akasztóról küldött újabb felvételeket tubákról, köszönjük!

Újabb képek Jászdózsáról (12:26): A jobb oldali képen kettő tuba is kivehető. Mákszemné Fekete Évának köszönjük a felvételeket!

Tuba Jászdózsán (12:03): Fekete Ildikó Jászdózsán kapta lencsevégre az alábbi tubát, mely két képen is megörökített. köszönjük!

 

 

Jégeső Csécsén (11:29): Jégeső hullott az Északi-középhegységben fekvő Csécsére is, Wordclub fotóin jól látszik, hogy fehérbe borult a kert jelentős része.

 

 

 

Előzmények: A hét utolsó napján Szeged és Kecskemét mellett, valamint az Északi-középhegységben pattantak ki az első zivatarok. Orosházán jégeső is hullott, Szegeden pedig tubát fényképeztek olvasóink.

Balra Khazmeer, jobbra HeavenMan felvétele, köszönjük!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mai napon az országban többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, melyeket jégeső és tubák kialakulása kísérhet, legkisebb esély erre a nyugati országrészben van, ott inkább az eső lesz a jellemző.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2013.06.02 11:05


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Üllők sorakoztak szerte az égen
Zivatarok robbantak ki, miközben keleten meglett a 30 fok
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg