Vasárnap már 10 fokot is mérhetünk

Egy gyenge meleg-, majd egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk hétvégén, vasárnap hajnalra jelentősen szelídülnek a fagyok.

A napos csütörtököt és pénteket követően szombaton már több lehet a felhő fölöttünk, délután egy melegfront hatására északnyugat felől növekszik meg egyre nagyobb területen erősen a felhőzet. A nyugatias szél többfelé lesz élénk, délután pedig 2-9 fokot mutathatnak a hőmérők, nyugaton lesz enyhébb az idő.

A front felhőzetéből főként szombat éjjel fordulhat elő szórványosan kisebb eső, főként keleten havas eső, gyenge havazás, néhol ónos eső sem kizárt. A felhősebb időnek és a feltámadó szélnek köszönhetően az előzőeknél jóval enyhébb lesz az éjszaka, -3 és +5 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet.

Fotó: Griff

Vasárnap reggelre átvonul fölöttünk a melegfrontot követő gyenge hidegfront is, az északias szél napközben a Duna-Tisza közét leszámítva többfelé lesz élénk, a Dunántúlon több helyen erős. Változóan felhős-napos időre készülhetünk, futó zápor csak helyenként alakulhat ki. Kezdetben keleten egy-egy hózápor is lehet, de megmaradó hóra nem számíthatunk. Az átkeverő légmozgásnak köszönhetően kicsit tovább enyhül az idő, 

délután akár 10 fokot is mutathatnak a hőmérők.

A jövő hét első felében aztán eseménytelen időre készülhetünk, hajnalonként fagyokkal, napközben 5-10 fok közötti maximumokkal.

Borítókép: Magerlaszlo


Várod már az igazi tavaszt?

◎ Nem, legyen még tél havazással, hideggel

◎ Igen, már nagyon várom, nem szeretek fázni

◎ Majd eljön annak is az ideje

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.02.10 8:15


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Heves viharok jönnek kedden
Esős, zivataros napok jönnek
A napos szombat után pünkösdre visszatérnek a záporok, zivatarok