Vasárnap elérjük a 25 fokot

Vasárnapra jelentősen erősödik a nappali felmelegedés, a Dél-Alföldön a 25 fokot is elérjük. Nem maradunk viszont szárazon.

A csapadékos, záporos-zivataros időt okozó mediterrán ciklon szombat délelőtt északkelet felé távozik, a nap előrehaladtával egyre kevesebb helyen alakulhat ki gyenge eső, zápor, délután már hosszabb időszakokra kisüt a nap. Az északias szelet keleten kísérhetik élénk, északkeleten néhol erős lökések. A csúcshőmérséklet a hétvége első napján 14 és 20 fok között alakul

Vasárnap: szél, 25 fok, újabb záporok, zivatarok

Vasárnapra megerősödő déli, délnyugati áramlással meleg levegő érkezik fölénk, a szelet nyugaton, északnyugaton viharos, vagyis 60 km/órát meghaladó lökések kísérhetik, de máshol is gyakran lesz erős. 

A délelőtt a Dunától keletre, a délután második fele a Dunántúlon ígérkezik naposabbnak. Nyugat, délnyugat felől egy záporos-zivataros zóna vonul át fölöttünk, elsősorban a középső és keleti tájakon számíthatunk többfelé konvektív csapadékra, nyugatabbra inkább csak helyenként. Meleg lesz, a csúcshőmérséklet 19 és 26 fok között alakul, csak egészen északon, a határ közelében lehet néhány fokkal hűvösebb. 25-26 fokot a délkeleti tájakon mérhetünk.

A jövő hét első napjai változékony, tavaszias időt hoznak 20 fok körüli maximumokkal, elszórtan további záporokkal, zivatarokkal. A szél hétfőn még többfelé lesz erős, kedden inkább már csak zivatarfelhők környezetében.

Borítókép: Novák Titanilla /Budapest/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2022.04.22 11:46


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Egyre melegebb idő jön hétvégén