Változékonyabbra fordul az idő

A következő napokban folytatódik a tavaszi idő, azonban időnként záporok tarkíthatják a hétköznapokat.

Kedden tovább folytatódik a tavaszias idő, a napos időszakokat elsősorban a Tiszántúlon, északkeleten és a Dunántúlon zavarhatják felhők, de számottevő csapadék nem várható, legfeljebb elszórtan egy-egy gyenge futó zápor fordulhat elő. Helyenként megélénkülhet az északias szél.

Szerda reggel elsősorban a Dunántúlon és délen, majd napközben máshol is kialakulhatnak záporok, egy-egy záport akár zivatar is kísérhet.

Csütörtökön is folytatódik a változékony időjárás, ekkor elsősorban északon, északkeleten és keleten alakulhatnak ki záporok, esetleg gyenge zivatarok. A déli, délnyugati szél többfelé élénk lesz ezen a napon, a Dunántúl déli felén, délnyugaton és északkeleten erős lökések is előfordulhatnak. 

Pénteken a jelenlegi számítások szerint már többfelé várható csapadék záporok formájában, egy-egy záport zivatar is kísérhet a hét utolsó munkanapján.

Szerencsére azonban nem fogunk fázni, a következő napokban is maradnak a tavaszias hőmérsékletek. Kedden 17-21°C közé melegszik a levegő, majd szerdán is hasonló hőmérsékletekre van kilátás, csak kevés helyen alakulhat 1-2 fokkal alacsonyabban a maximum-hőmérséklet. Csütörtökön ismét egyre többfelé melegszik 20 fok köré, illetve fölé a levegő, és pénteken is sokfelé mérhetünk 20 fok körüli értékeket. A hajnalok is enyhébbek lesznek, talajmenti fagy, gyenge fagy már csak nagyon kevés helyen alakulhat ki a fagyzugos, szélvédett, derültebb helyeken.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.03.31 12:37


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Szivárványtengerben úsztunk
Viharosra fordul az idő