Változékony napok az év elején

Csapadékosabb, szelesebb és enyhébb napok következnek. Vigyázzanak a frontérzékenyek!

Sűrű, helyenként zúzmarás ködfoltokkal borított volt ma reggel hazánk nagy része - mely keleten néhol még most sem oszlott fel, másutt pedig alacsonyszintű felhőzetté átalakulva továbbra is borongós időt eredményez.

Emellett északnyugaton többfelé varázsolta csúszóssá az utakat ónos szitálás, míg északkeleten, a gyárvárosok térségében - így Kazincbarcikán és Miskolcon - a hó is szállingózott. Később délnyugaton lehet ónos szitálás.

Csütörtökre virradóra a szélcsendes területeken ismét köd képződhet, míg keleten megmaradhat az alacsonyszintű felhőzet. Délelőtt a Dunántúlon fátyolfelhős időnk lesz, majd délután észak felől megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé eredhet el az eső, északon és északkeleten pedig hó, havas eső várható. Szeles időnk lesz.

Pénteken a nyugati-északnyugati szél többfelé megerősödik, de már csak elszórtan számíthatunk csapadékra. Északkeleten még hideg lesz, de másutt enyhébb időre van kilátás: 3 és 8 fok között alakulnak a maximumok.  

Estétől aztán egyre többfelé ered el az eső és szombaton is folytatódik a borongós, csapadékos időjárás, a Dunántúlon nagyobb mennyiség is eshet. A Duna vonalától nyugatra viharos lökések kísérhetik a szelet, nyugaton akár 10 fok is lehet.

Vasárnap is megmarad ez a kettősség: az ország nagy részén az átlagosnál enyhébb időnk lesz, míg északkeleten napközben csak néhány fokkal emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Csak elszórtan lehet már csapadék.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2013.01.02 17:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét