Változékony húsvéti idő

Hétfőn elsősorban a Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok, ott ázhatnak el délután a locsolkodók.

Zivatarok a Dunántúlon (hétfő, 18:30): Az időjárás hasonlóképp alakult, mint tegnap: a középső területeken - a főváros környékén és a Dunakanyarban - ma is kissé csapadékos, borongós, hűvösebb volt az idő. A délutáni órákban viszont a Dunántúlon pattant ki több zivatargóc, a legintenzívebb jelenleg Nagykanizsa térségében mozog. Hódos Tamás Tótszerdahelyről fotózta le a növekvő gomolyokat.

Zivatarok északnyugaton (21:15): Az ország északnyugati csücskében gyenge villámtevékenységgel kísért zivatarok mozogtak, Szlovákia nyugati felén viszont több zivatargóc is kialakult. 

Északkeleten végül záporos csapadék hullott, mely a Gardener89 által lefotózott kettős szivárványt is eredményezte, köszönjük!

Ha Szent György napján akkora eső esik, hogy még az áldomásozók orra is besározódik, bő lesz az idei termés - tartja a népi mondás. 

Ha nagy mennyiségű csapadék nem is hullott e napon, délelőtt a Dunántúlon, később pedig a középső országrészbe is eleredt az eső - így maradt még némi remény a jó termésre.

A felhős, csapadékos területek jelentősen módosították a csúcshőmérsékleteket is, az esős, borongós középső megyékben jó 8-10 fokkal alacsonyabb értékeket mérhettünk, mint az ország más területein.

Vasárnap este még a nyugati határszélen, valamint északkeleten fordulhat elő kisebb záporeső, zivatar. 

Hétfőn reggel aztán az északi-északnyugati megyékben számíthatunk további esőre, záporesőre, sok lesz felettünk a felhő. Napközben változékony, keleten erősen felhős idő valószínű, délen számíthatunk több napsütésre. Elszórtan, de főleg a nyugati megyékben alakulhat ki futó zápor, az Észak-Dunántúlon zivatar, így nem csak a locsolkodás alkalmával ázhatunk majd el.

Egyre inkább kettős fronthatás terhelheti majd szervezetünket, emiatt vérnyomás-ingadozásra, fejfájásra panaszkodhatunk. A locsolkodás alkalmával figyeljünk oda az étkezésre, a sok kóstolónak nehogy gyomorrontás legyen a vége! :)

Minden kedves Olvasónknak áldott ünnepeket kívánunk!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.04.24 17:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Húsvéthétfő meghozta az első hőségnapot
Itt a front: már jócskán lehűlt északnyugat
Rekordhőséggel zártuk az idei húsvétot