Borongós kora tavasz

A hét első felében marad a kora tavasz, de időről-időre eleredhet az eső, a hét közepére pedig a szél is feltámad.

A meteorológiai tavasz első teljes hete változatos, de az eddigiekhez hasonlóan továbbra is kellemes hőmérsékletű időt hoz, a hét közepéig időnként az esernyőkre is szükség lesz.

Kedden főként a nyugati, északnyugati, valamint északkeleti tájakon alakulhat ki kisebb csapadék, hazánk jelentős részén azonban a változóan felhős időben hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is szerephez jut. Az keleti, északkeleti szélben délutánra 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán kezdetben inkább csak a déli határ mentén, majd késő délutántól egy mediterrán ciklon hatására egyre többfelé alakulhat ki eső, miközben az északi, északkeleti szelet egyre többfelé erős, főként a nyugati tájakon viharos lökések kísérhetik. Ez a csapadékzóna csütörtökön fokozatosan nyugat, délnyugat felé távolodik, így már csak a nyugati és déli megyékben eshet. Ezzel párhuzamosan északkelet felől vékonyodni kezd a felhőzet, de változatlanul erős, nyugaton viharos marad a légmozgás. A hőmérséklet továbbra is tavasziasan, általában véve 10 és 15 fok között alakul.

Pénteken a jelenlegi számítások szerint már a napsütés lesz túlsúlyban, csapadék ekkor már nem várható.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.03.03 11:53


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegíti a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét