Változatos napok jönnek

Szombaton az ország nagy részén újra kánikula lesz, majd a jövő hét elején az átlagos alá csökken a hőmérséklet.

Pénteken kettőség lesz megfigyelhető, ugyanis míg az ország nagyobbik, délkeleti részén az átmeneti erős felhősödések ellenére napos idő lesz 30 °C körüli hőmérsékletekkel, addig északnyugaton szórványosan várható eső, zápor, helyenként zivatar és a hőmérséklet is az átlag alatt, mindössze 21 és 24 °C között alakul.

Szombatra országszerte jelentősen melegszik az idő, az ország délkeleti kétharmadán 30 °C feletti kánikula várható, a Viharsarokban nem lesznek ritkák a 33-34 °C körüli maximumok, melyet az időnként élénk délnyugati szél tesz elviselhetőbbé. Az északnyugat felől érkező hidegfront hatására újból kialakulnak záporok, zivatarok, valamint a front mögött megerősödik az északnyugati szél. A frontra érzékenyeknek ez a nap sem lesz könnyű, ugyanis eleinte a melegedés hatására melegfronti, míg késő délutántól már hidegfronti hatásra számíthatunk.

Ez a hidegfront a friss előrejelzések szerint csak lassan vonul át az ország felett, emiatt vasárnap újra kiéleződik a kettőség az ország időjárásában. A szórványos záporok, zivatarok mellett északnyugaton csak 20°C körüli hőmérsékletekre számíthatunk, míg délkeleten akár 30°C is lehet.

Hétfőre az egész országot elárasztja a hűvösebb levegő, 21 és 26°C közötti maximumokra és szórványosan kisebb záporokra van kilátás, az erős északnyugati szelet a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik.

Kedden említést érdemlő csapadék már nem lesz, az északnyugati szél továbbra is többször lesz erős, amely csak szerda este fog jelentősen mérséklődni. Ekkortól melegedés kezdődik és csütörtökön visszatérnek a 30°C körüli hőmérsékletek.

Papaipeti és Bálint39 fényképét köszönjük!

Szerző: Szegedi Csaba
Megjelent: 2012.07.12 16:57


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)