Kopogtat a vénasszonyok nyara

Napsütést, felhőket, esőt, záport egyaránt hoz ez a hét, pénteken és szombaton délkeleten 25 fok is lehet.

A múlt heti hidegrekordokat követően a héten dél, délkelet felől már enyhe, változó nedvességtartalmú légtömegek érkeznek térségünkbe, az időjárás több alkalommal is vénasszonyok nyara jelleget ölthet.

Ugyanakkor nem lesz maradéktalanul napos az időjárás, több alkalommal is erős felhősödést tapasztalhatunk majd, és csapadék kialakulására is számítani lehet térben és időben változó eloszlásban. Szerdán akár több helyen is eshet, csütörtökön elszórtan számíthatunk záporokra. Ezt követően péntekre és szombatra előreláthatólag csökken a csapadékhajlam, ismét több lesz a napsütés, eső, zápor pedig inkább csak a nyugati tájakon alakulhat ki.

Az éjszakák fokozatosan megenyhülnek, egyre inkább jellemzőek lesznek a 10 fok körüli, kevéssel a fölötti minimumok, napközben pedig a hét közepén a több felhő és csapadék hatására kissé visszaesik a hőmérséklet, általában 15 és 20 fok közötti értékekre számíthatunk. Pénteken és szombaton a megélénkülő délies szélben aztán újra melegebb időre van kilátás, a naposabb délkeleti tájakon akár 25 fokot is mérhetünk, azaz a hosszan tartó, meglehetősen hűvös idő után kárpótol bennünket az időjárás, hazánk nagy részén - főként a hét második felében - tiszteletét teszi a vénasszonyok nyara.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent képek Szai nevű felhasználónk és Rippel Erik fotói, melyeket ezúton is köszönünk!

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.10.07 16:33


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Zivatarok robbantak ki, miközben keleten meglett a 30 fok
Főn melegíti a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Félhavinál több eső esett néhol