Vajon az időjárás mit választ vasárnap?

Ahogyan azt már megszokhattuk, hétvégére újra elromlik időjárásunk, záporos időre készülhetünk.

Az elmúlt időszakoknak és Murphy törvényeinek megfelelően a napos hétköznapokat követően hétvégére újra elromlik időjárásunk, egy ciklon hosszan elnyúló hidegfrontja éri el térségünket, mely mögött néhány fokkal hidegebb légtömegek áramlanak hazánk fölé.

Szombaton már sokfelé várható erősen felhős, borult ég. A reggeli órákban elsősorban keleten és délnyugaton, majd később már északon és a középső területeken is előfordulhat eső, záporeső, a megnövekvő gomolyfelhőzetből akár egy-egy zivatar is. Az északnyugati szél a Tisza vonalától nyugatra eleinte megélénkül, helyenként megerősödik, később azonban mérséklődik a légmozgás. Hajnalban 4-9°C, napközben 10-15°C várható.

Vasárnap is változékony időjárásra készülhetünk. Főleg az északkeleten és Dunántúlon élőknek lesz érdemes esernyővel indulniuk a választásokra, hiszen ott nagy valószínűséggel, míg másutt csak elszórtan alakulhatnak ki futó záporok, eső, akár zivatarok is. Hosszabb napsütéses időszakok hiányában hűvösebb időre, mindössze 9 és 14°C közötti maximumokra készülhetünk.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.04.09 17:44


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Meteorzápor jön vasárnap hajnalban