Elrendelték a forgalomkorlátozást!

Budapesten este 10-ig nem közlekedhetnek a fekete és piros matricával rendelkező kocsik.

Életbe lépett a forgalomkorlátozás (csütörtök, 7:00): Bevezették a forgalomkorlátozást Budapesten, hiszen nem javult a levegő minősége. Este 10-ig nem közlekedhetnek a fekete és piros matricával rendelkező kocsik.

Csütörtökön szmogriadó lehet (szerda, 7:00): Holnap, azaz csütörtök reggel 6 órától nem közlekedhetnek a fekete és piros környezetvédelmi plakettel ellátott járművek Budapest közigazgatási területén, hiszen semmit sem javult a helyzet a fővárosban. A rendőrség fokozott ellenőrzést fog tartani, akár 100 ezer forintos büntetést is kiszabhatnak.

Friss (19:05): A kedd délután 3 óráig beérkezett adatok alapján egyre nagyobb az esélye, hogy szmogriadót kell elrendelni. Ha a fővárosban szerdán sem javul a helyzet, akkor csütörtök reggel 6 órától szmogriadó és ezzel párhuzamosan forgalomkorlátozás léphet érvénybe.

Elég egyetlen pillantást vetnünk szmogtérképünkre, egyből szembetűnnek az ismét magas, az egészségügyi határértéket bőven átlépő légszennyezettségi értékek. 

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Budapesten Tarlós István főpolgármester, mert november 13-án és november 14-én - azaz vasárnap és hétfőn - a város több mérőpontján elérte vagy meghaladta a küszöbértéket a szálló por koncentrációja, s a következő napon javulás nem várható - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. 

A fővárosban az igen magas szálló por értékeket támasztja alá az is, hogy a Margit-hídon sétálgatva a poros, szmogos, párás levegőben éppen csak egy homályos Parlament látványa tárul elénk, a napsugarak is olyan elkenődötten világítják meg a hidakat.

Budapesten kívül sajnos több nagyvárosban is szennyezett a levegő: Pécs, Szeged, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Kazincbarcika, Székesfehérvár és Várpalota a cikk írásakor (2011.11.15. 13 óra) mind-mind legalább az egészségügyi határérték kétszeresét produkálták a szálló por tekintetében.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.11.15 13:34


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Már veszélyesen sok volt a por a levegőben
Ismét egyre szennyezettebb a levegő
Kitisztította a szél a levegőt