Újra szeptemberi nyár

A hétvégén és a jövő hét első napjaiban száraz, napos, késő nyári időben lesz részünk, ismét mérhetünk 30°C-ot.

Csütörtökre virradóra érkezett meg az a hidegfront hazánkba, mely ugyan az ország nagy részén nem mérsékelte a súlyos aszályhelyzetet, de elsősorban az Alföldön és északkeleten helyenként jelentősebb (10-20 milliméternyi) csapadékot okozott. A front mögött péntek reggelre kitisztult a levegő, olyannyira, hogy Talindörögdön és Romhányban elhelyezett automatáink mindössze 3°C-ot mértek. Napközben országszerte verőfényesen napos, mérsékelten meleg idő jellemezte hazánk időjárását.

A hétvége és a jövő hét eleje időjárásának alakításában ismét egy anticiklon veszi át a főszerepet, így igazi késő nyári időre készülhetünk, bár kezdetben még hűvösek lesznek az éjszakák, a nappali felmelegedés fokozatosan erősödik, ismét mérhetünk majd 30°C fölötti hőmérsékletet.

A hétvégén habár ennyire meleg még nem lesz, bátran tervezzünk strandolást, hisz az ország nagy részén szinte zavartalan lesz a napsütés, és a legmagasabb nappali hőmérséklet is megközelíti a 30°C-ot. Csupán szombaton lehet északkeleti megyéink fölött időnként több felhő, de eső ott sem várható. Állóvizeink hőmérséklete ugyan valamelyest visszaesett, de még így is alkalmasak fürdőzésre, a Balaton vize 22, míg a Tisza-tóé 23°C-os.

A meleg idő a jövő hét első napjaiban is folytatódik, sőt déli, délnyugati áramlással még az itt lévőnél is egy-két fokkal melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így a napos időben délutánonként több helyen átlépi majd a hőmérséklet a 30°C-ot, akár 31-32°C-ot is leolvashatunk majd hőmérőinkről.

A hét közepén, szerdán napközben érkezik egy markánsabb hidegfront, mely mögött változékony, gyakran szeles és több fokkal hűvösebb idő köszönt be. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon kövehetik itt.

A cikkünkben megjelent képek Marga és Borza Judit nevű felhasználónk képei, köszönjük!

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2012.09.07 13:39


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát fagy
Újra 20 fok felett
Egyre melegebb idő jön hétvégén