Itt a februári tél

A hétfői hullámzó hidegfront után kedden mediterrán ciklon érkezik, az ország nagy részén havazás valószínű.

A nyugodtabb hétvége után a hét első felében ismét változékonyra, csapadékosra fordul időjárásunk: hétfőn egy hullámzó hidegfront, majd kedden ennek a frontnak a déli ágán képződő mediterrán ciklon éri el hazánkat.

A hullámzó hidegfront felhőzetéből hétfő reggel nyugaton már havazás kezdődött:

Üzemeltető: ZNET Telekom

Zalaegerszegen is gyönyörűen havazni kezdett:

Éva fotója, köszönjük!

Többfelé vastagabb hótakaró alakulhat ki

Kedden délnyugat felől eléri hazánkat a hétfőn átvonult frontrendszer déli ágán képződő mediterrán ciklon, így mindenütt borult, szürke idő lesz jellemző, délnyugat felől egyre nagyobb területen készülhetünk havazásra, havas esőre, egészen keleten esőre. Feltámad az északi, északkeleti szél, nyugaton egy-egy erős lökés hordhatja a havat. Délután hazánk nagy részén 0-3, az eleinte csapadékmentes keleti megyékben még 4-5 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Kedd estig várható hómennyiség

Szerdán a nyugati tájakra már szárazabb levegő érkezhet, máshol még többfelé havazhat. Élénk, főként nyugaton és az Északi-középhegységben erős, néhol viharos lesz az északias szél, így hófúvás sem zárható ki. A jelenlegi számítások szerint szerda estig több helyen 5-10, néhol akár 10 cm-t meghaladó vastagságú hótakaró is kialakulhat. A ciklon szerda éjjel kelet, északkelet felé távozik.

Borítókép: Éva (Zalaegerszeg)

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.02.10 11:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolja fel a Balaton vizét
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk