Maximumra kapcsol a nyár

Egyre melegebb levegő áramlik fölénk, visszatér a kánikula, a jövő hét második felében akár 40 fok is lehet.

Az elmúlt napok hűvösebb, változékonyabb időjárása után hétvégétől délnyugat felől alapvetően száraz, egyre melegebb levegő érkezik térségünkbe, így ismét beköszönt a kánikula, jövő hét kedden és szerdán a legmelegebb órákban

37-38 fokot is mérhetünk.

Sok-sok napsütésre készülhetünk, inkább csak vasárnap a Dunántúlon lehet erősebb a gomoly-felhőképződés és fordulhat elő elszórtan egy-egy zápor, zivatar. A jövő hét első napjaiban csapadékra nem kell számítani.

Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: a jövő hét első napjaiban 33-38 fok lesz jellemző délutánonként, és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. A hőséget inkább csak kedden a Dunántúlon enyhítheti kissé a megélénkülő, északnyugaton olykor megerősödő déli-délkeleti szél, a többi napon alapvetően mérsékelt marad a légmozgás.

A hétvége felé közeledve aztán tovább erősödik a hőség, péntek magasságában nem kizárt, hogy

40 fok is legyen.

Molnárné Busa Bernadett fotója Zamárdiból, köszönjük!

A nagy meleg alaposan megviselheti az egészségesebbek szervezetét is,

fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk.

Kerüljük a nehéz, zsíros ételek, valamint a magas cukkor- és koffeintartalmú és alkoholos italok fogyasztását, ehelyett inkább igyunk napi 3-4 liter vizet!

Az időjárás kiváló lesz strandoláshoz, tavaink, így a Balaton vízhőmérséklete is újból emelkedni fog. Az UV-sugárzás szintje viszont nagyon erős lesz, ezért délelőtt 10 és délután 4 óra között célszerű kerülni a tűző napfényt, éredemes szalmakalapot, napszemüveget viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Borítókép: Kovácsné Tündi

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.07.28 6:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy