Újra el lehet jutni Bécsbe vonattal

Viszont az eredeti menetrend szerinti közlekedés még nem állt helyre az árvízhelyzet miatt.

Szerda reggeltől ismét átmennek a vonatok Ausztriába a hegyeshalmi határállomáson keresztül, viszont egyelőre csak Bécsig, illetve Bécsből Bruck an der Leitha állomáson át Győrig a teljes útvonalon - közölte az MTI a Mávinform tájékoztatását. Viszont a Railjet, a bécsi EuroCity és a Kálmán Imre EuroNight vonatok egyelőre csak Hegyeshalomig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Budapest felé. Aki Bécsbe szeretne utazni vonattal, annak Győrben vagy Hegyeshalomban át kell szállnia egy másik vonatra, illetve Bécs felől Budapest irányába is ez érvényes, emiatt megnőtt az eljutási idő a két főváros között. Bécstől nyugatra, Salzburg felé továbbra sem lehet eljutni vasúton.

Bécs Főpályaudvar | Fotó: Berceli Balázs

A GYSEV tájékoztatása szerint szerdán a Sopron-Wiener Neustadt vasútvonalon már újra járnak a vonatok.

A Regiojet pedig arról adott tájékoztatást, hogy várhatóan szerdától ismét közlekednek járataik a Bécs-Hegyeshalom-Budapest útvonalon, de késések és járatkimaradások még előfordulhatnak a fennálló helyzet miatt.

Csehországban továbbra is jelentős korlátozások vannak érvényben a vasúti forgalomban. A Metropol EuroNight vonat Varsó és Budapest között közlekedő közvetlen kocsijai szeptember 19-ig nem indulnak.

Minden vasúttársaság arra kéri az utazást tervezőket, hogy elindulás előtt mindenképp tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről!

Borítókép: Berceli Balázs

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: Szerda 12:42


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Két balatonnyi víz folyik le a Dunán csak ezen a héten
Tegnap combig érő csizma, ma már csónak kell a mentéshez
Betört a házak közé a víz a Szentendrén