Újra 30 fok

A keddi hajnalon átvonuló viharok után a hét második felében nyári idő várható, 30 fok is lehet.

A hidegfront gyorsan végigvonult hazánkon, már csak az ország északkeleti harmadán találkozhatunk zivatarokkal. Közben a Salgótarján-Hatvan sávban csepereg az eső, míg nyugaton már felszakadozott a felhőzet és hétágra süt a Nap.

Jobbra Jónás Károly éjszakai felvétele a vihar Budapestre érkezéséről. Köszönjük!

Megérkeztek a zivatarok (hétfő 23:45): Nyugat-délnyugat felől zivataros csapadékzóna érte el országunkat, jelenleg a Szombathely-Nagykanizsa-Bakony háromszögben a legintenzívebb a villámtevékenység. A Balatonnál másodfokú viharjelzés van érvényben, a magyar tenger partjáról már mindenütt láthatóak a villámok.

A hétvégén őszies időben volt részünk, mely még a hét elején folytatódik, de ennek szerdán egy erőteljesebb melegedés vet véget.

Hétfő délután, kora este az Északi-középhegységben fordulhat elő gyenge eső, esetleg egy-egy zápor, máshol többnyire változóan felhős lesz az ég. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Az északi, borultabb tájakon 19 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, máshol 24-29 fok várható. Az éjszaka folyamán egy gyenge hidegfront halad át az ország felett, így többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar.

Kedd hajnalban 12-17 fokig csökken a hőmérséklet, majd napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, de a keleti, északkeleti tájakon még napközben várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, a középső országrészben pedig egy-egy erősebb lökés is előfordulhat. Délutánra 21 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délen lesz a melegebb, északon, északkeleten pedig a hűvösebb.

Szerdán megkezdődik a felmelegedés. Ekkor már nem várható csapadék, többfelé derült lesz az ég, legfeljebb nyugaton találkozhatunk felhősebb időszakokkal. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, a Dunántúlon pedig erős lökések is kísérik majd. A hajnali 10-15 fokot követően délután már 24 és 29 fok között alakulnak a maximumok.

Csütörtökön is hasonló időre számíthatunk, azonban a minimumok 13 és 18 fok közé süllyednek csak vissza, délután pedig már 26-31 fok várható.

Pénteken az enyhe hajnalt követően a Dunától keletre még nyári idő várható 30 fok körüli értékekkel, azonban északnyugat felől a Dunántúlon, főleg annak északnyugati részén már egy hidegfront érezteti hatását, így itt a legmagasabb hőmérsékletek csak 20 és 25 fok között alakulnak és a szél is északnyugatira fordul.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

A cikkben megjelenő képek Zakopane76 és Istvan1234 fotói. Köszönjük!

Szerző: Berceli Balázs, Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.09.24 13:26


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Állati melegen indult a hét