Újabb ónos eső érkezett, ismét piros figyelmeztetés érvényes

Alig hagyta el délkeleti tájainkat az ónos esőt okozó csapadéktömb,éjjel már meg is érkezett is a következő.

Ónos eső burkolta jégpáncélba a déli, délkeleti országrészt karácsony másnapjára. Ez a csapadékzóna alig hogy távozik, már érkezik is a következő az esti órákban délnyugat felől. Ez a korábban várthoz képest valószínűleg délkeletebbre vonul, így az északi, északnyugati országrész ezúttal szárazon maradhat.

WRF modellünk reflektivitás előrejelzése

A különböző színek a különféle halmazállapotokat jelölik:
piros-narancs = ónos eső
zöld = eső
lila = havas eső
kék = hó

Délen és az Alföldön ugyanakkor jelentős csapadékra van kilátás, amely elsősorban délen, délkeleten újból több órán át tartó intenzív ónos eső formájában jelentkezhet, főként a hétfő hajnali, reggeli órákban.

Piros figyelmeztetés a Dél-Alföldön

A várható nagy mennyiségű ónos eső miatt Csongrád-Csanád és Békés megyében ismét a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés lép érvénybe. Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére narancs-, míg hat további megyére citromsárga figyelmeztetés érvényes.

Figyelmeztető előrejelzés: OMSZ

Az ónos esőt napközben a hőmérséklet fagypont fölé történő emelkedésével többfelé eső válthatja, illetve a Dunántúl déli felén, valamint a Duna-Tisza-közén havas eső, hó is hullhat, ismét kifehéredhet a táj.

Az érintett déli, délkeleti térségekben élőket ismét arra kérjük, hogy halasszák el utazásukat az ónos eső megszűnéséig. A csapadékzóna hétfő éjjel északkelet felé távozik.

Borítókép: Jbetty /Hódmezővásárhely/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2021.12.26 13:18


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?
Makacskodik a tél a hegyekben